• Maltepe ve Şişli Şubelerimiz
  • 0 (216) 383-7703
  • info@yuksekkariyer.com.tr

Kurumsal Eğitim Haberleri

Kurumsal Eğitim Haberleri

Kurumsal Eğitim Haberleri

03 Ocak 2022, 19:363270

YÜKSEK KARİYER EĞİTİM KURUM ’UN KURUMSAL EĞİTİMLERİ; 

Kurumsal Şirketlerde eğitim seçim süreçlerinden bahsetmek gerekirse, bazıları bu anlatılanlara katılabilir veya katılmayabilir. Konu ile ilgili genelleme yapmak yerine doğruyu söylemek gerekir. Bu konuda doğrıu olması gereken gözlemlerimizi paylaşıyoruz.


Birçok büyük kurumsal firmaların eğitim ihtiyaçlarını “Akademi”, “Eğitim” , “kişisel Gelişim”, “Eğitim Koçluğu”, “ NLP Eğitimi” veya “İnsan Kaynakları” adı altındaki firmalarla çözmeye çalıştıklarını görülmekteyiz.  İşletmelerin eğitim alması yaklaşım olarak doğru,  İşletmelerin ihtiyacı olan doğru eğitimi seçmek, doğru eğitim kuruluşunu seçmek gibi amaçları olmalıdır.

Özellikle İşletmelerde eğitimden sorumlu olan departmanların doğru değerlendirmeleri tek başına yapamadığını görüyoruz, Eğitim departmanları işletmeleri için eğitim seçmek, eğitimler ile ilgili araştırmalar yaparak karar verici bölüm veya kişiler ile paylaşmaktadır. Eğitim departmanları alınacak eğitim başlıkları ve eğitim verecek kurumlar arasından bir ön eleme yapamamakta çünkü hangi kriterlere göre seçim yapacağını bilememektedir. Bilmemekle birlikte yinede eğitim başlığı ve içeriği bakımında karar vermektedirler.

 
Asıl problem bundan sonra başlayacak. Karar verici bölüm genellikle içeriğe göre seçimini yapmaktadır. Değerlendirmelerde eğitimi verecek Kurumun Milli Eğitime bağlı bir Kurum olup olmadığı veya eğitmelerin bu eğitimi vermeye yetkinlikleri olup olmadığı (en önemlisi eğiticinin eğitimi belgesine sahip mi ?) kim değerlendirecek bunları, Kurumsal eğitimde atlanan önemli nokta burası. Bu değerlendirme genellikle yapılmamakta, sektördeki fırsatçılık kendi kendiliğine ve denetimsizlikle oluşmuştur.

Bazı örneklemeler yapmak gerekirse “İş Güvenliği” eğitimi veya tecrübesi olmayan kişilerden aldığınız  “İş Güvenliği” eğitiminin size katkısı ne olur? Doktorun yanındayım deyip sizi hasta bakıcısı tedavi etmeye kalkarsa tedavi olur musunuz?

Bir eğitmenin veya eğitim kuruluşunun eğitim veriyor olması o eğitmenin veya kuruluşun konunun vasfına sahip olduğunu göstermez. Ancak biraz bilgi, biraz cesaret ile eğitim sektöründeki karmaşa ve fırsatları görüp, eğitim planlayan kişi ve kuruluşlar vardır. 

Ve eğitim sürecinde mükemmelleşmeyi amaçlamış bazı Kurumsal Firmaların bu eğitmen veya kuruluşlardan eğitim almakta olduğunu da görmekteyiz. Bu eğitimlerden alacağınız bilgi ve belgeler tartışılır. Ben bir Kurumun yerinde olsam o kadar para verdikten sonra en azından Milli Eğitime Bağlı yasal olarak eğitim veren Kurum ve eğitimleri tercih ederdim. Yoksa yapılan bu eğitim yatırımı, personele eğitim vermiş olmak gibi bir göz boyamadan öteye geçemeyecektir.

Bilindiği gibi tüm eğitimlerde aslında dikkat edilmesi gereken konular basit. Tüm görev, eğitim departmanı kadar karar vericilere de düşmekte. Gerek eğitim departmanı gerekse karar vericiler bu tip eğitimlerde;

1- Öncelikle eğitim kuruluşunun varsa bu eğitimleri vermek için bir akreditasyona sahip olup olmadığına bakmalı.

2- Ardından eğitmenlerin özgeçmişlerinin bu eğitimler için yeterli olup olmadığı değerlendirmeli.

3- Uzmanlığı belgeleyen bir sertifikasyon varsa eğitmende söz konusu sertifikasyon aranmalıdır. 

4- Eğitim sonrası katılımcılara verilen belgelerin geçerliliği nedir?
Ne ülke olarak, ne kurumlarımız, ne de vatandaş olarak paralarını mızı boşa harcayacak bir zenginliğe sahip değiliz. Kaynaklarımızı doğru yönlendirmek hepimizin görevi olsun. 

Kurumsal Eğitim Nedir?
Kurumsal eğitim, T.C. M.E. B Yüksek Kariyer Yabancı Dil, Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursu’nun firma personelleri için hazırladığı eğitimlerdir.

Kurumsal eğitimler, içeriklerine göre sadece firmalarda kursiyerlerinin katıldığı bir eğitim modelidir.

İşletmeler, kendi içerisinde olan sistemleri, mevcut personelinin eğitim seviyelerinin ve eksiklerini göz önüne alarak kendisine direk fayda sağlayacak olan konulara göre eğitim almalarını sağlar.

Kurumsal Eğitim Nerede Verilir?
T.C. M.E. B Yüksek Kariyer Yabancı Dil, Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursu; işletmelerin iş yaşamında yarar sağlayacak eğitim başlıklarında firmanıza özel hazırlanmış programı uygulamak için işletmelerin kendi yerlerinde veya Kurumumuzda, şehir içi veya şehir dışında  (örnek İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Gaziantep gibi) eğitimler verebilir. 

T.C. M.E. B Yüksek Kariyer Yabancı Dil, Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursu’ unda eğitim almak istiyorsanız eğitim başlıklarından size uygun olanı seçtiğinizde Kurumumuzda veya firmanızın eğitim salonlarında eğitiminiz verilecektir. 

Kurumsal Eğitim Süresi Kaç Gündür?
Eğitim süresi işletmenizin isteğine ve eğitimin içeriğine bağlıdır. Eğitim süresi eğitim başlık ve konulara bağlı olarak belirlenir.
Zaman planlaması için karşılıklı görüşme ile ilgili gün ve saatler belirlenir. Sıklıkla eğitim süresi günde 6 saattir. Fakat eğitime başlama zamanı vardiya ya göre ayarlanabilir. Eğitimler isteğe göre hafta içi, hafta sonu veya bir kısmı hafta sonu, diğer bölümü hafta içi olabilir.  

Kurumsal eğitimin yararları

  1. Eğitim zamanları isteğe göre belirlenebilir
  2. Eğitim süresi isteğe göre belirlenebilir
  3. Kurumda eğitim alacak personel sayısının fazla olması, eğitim maliyetini azaltır
  4. işlerin aksamaması sebebi ile bu personellerin eğitime aynı anda gönderilememesi sorunu çözülür
  5. Eğitim için giden personelin konaklama, yemek, vb... gibi giderleri azalması sağlanır
  6. Eğitim içeriği ihtiyaca göre belirlenebilir, esnektir. 

T.C. M.E. B. Özel Yüksek Kariyer Y.Dil Mesleki ve Kişisel Gelişim Kursu; M.E. B onaylı Kurum olup 1996 yılından beri İstanbul / Maltepe’ deki merkezinde faaliyet göstermektedir. Aşağıda belirtilen başlıklarda kurumsal eğitimleri vermektedir.

Eğiticinin Eğitimi

Dış Ticaret /Uluslararası Ticaret

 Lojistik Yönetimi

Bilgisayarlı Muhasebe

Bilgisayar İşletmenlik

İngilizce, Almanca, Rusça

Arapça, Osmanlıca

Yabancılar için Türkçe  

Autocad, 3D Max,

Diksiyon-Beden Dili-İletişim

Yönetici Asistanlığı

Türk İşaret Dili

İşaret Dili Öğretici ve Tercüman Eğitimi

Medya Okuryazarlığı

Kişisel Gelişim

Yorumlar

Yorum Yap

WhatsApp